Nyhetsbrev November 2020

Hej på er,

Vi hoppas att ni alla mår bra trots rådande, tuffa pandemitider. Vi har några punkter som vi skulle vilja informera er om.

Filterbyte

Det har blivit dags att återigen byta ut filtren i våra ventilationssystem (även kallat luftdon). Detta behöver göras för att bibehålla en god luftkvalitet och rätt mängd friskluft då filtren hindrar pollen och andra luftföroreningar att ta sig in med friskluften. Styrelsen kommer att sortera och hänga ut nya filter på varje lägenhetsdörr nu i veckan (v. 47). Varje lägenhet får rätt antal filter baserat på lägenhetsstorlek och antal luftdon som behöver bytas. När ni har bytt ut filtren ska ni pricka av er lägenhet på listan som hänger nere i entrén. Till skillnad från förra året så kommer vi inte ha någon gemensam insamling av dem gamla filtren utan varje lägenhetshavare ombesörjer själv med att slänga dem gamla filtren (förbrukade filter behandlas som vanligt brännbart avfall = vanlig vit påse).

Nedan kommer en förklaring på hur ni byter filter:

1. Öppna filterluckan i luftdonets överkant. Det gör du genom att ta tag i kanterna på luckans kortsidor och dra den rakt uppåt. Det kan vara lite trögt, men var lugn – det håller!
2. Lyft upp det ”gamla” filtret genom öppningen
3. För ner det nya filtret i öppningen. Filtrets etikett ska vara vänd in mot rummet
4. ”Tumgreppet” på filtrets ram viks bakåt. Se till att filtret lutar mot elementet.

Uppdaterade trivselregler

Styrelsen har 2020-11-09 uppdaterat trivselreglerna. Det är inga nya punkter tillagda utan vi har endast förtydligat texten på vissa ställen där den kunde feltolkas. Dem nya trivselreglerna finns att läsa på hemsidan.

Brandsäkerhet

Nu när mörkret är här är det mysigt att vara inne i värmen och tända levande ljus. Men det är också en hektisk tid för Räddningstjänsten så vi i styrelsen vill bara påminna er om att;

– Testa era brandvarnare. Fungerar dem inte så kontrollera batteriet och byt om nödvändigt

– Glöm inte släcka ljusen när ni lämnar ett rum eller ert hem

– Om olyckan skulle vara framme, kom ihåg ramsan Rädda, Varna, Larma, Släck.

 

Bästa hälsningar,

Styrelsen, BRF Stallbacken 1