Nyhetsbrev maj 2022

Hej på er.

Då var det dags för ett nyhetsbrev igen.

Vi börjar med att presentera den nya styrelsen som består av.

  • Maria Saarinen som är ordförande i föreningen.
  • Victoria Persson är kassör.
  • Ulf Hansson är ledamot.
  • Gunnar Lönn är V-ordförande och sekreterare. “Ny styrelsemedlem”
  • Erik Wasselius ledamot. “Ny styrelsemedlem”
  • Hannu Saarinen Suppleant.
  • Johan Larsson Suppleant.

Det är nu lite över 4 år sedan vårt hus blev inflyttningsklart. Vi tänkte uppmärksamma detta med att ha en grillkväll på vår fina innergård, fredagen den 3 juni.
Vi startar grillen så den är klar ca 1800. För att göra det så enkelt som möjligt tar man med själv vad man vill dricka och grilla eller om man bara vill komma förbi och mingla en stund så vore det också trevligt. Vi hoppas att det blir fint väder.

Det gjordes för ett tag sedan en upprensning i vårt cykelrum som är ett cykelrum och inte en förvaringsplats av diverse andra saker. Vi uppmanar dem som återigen har ställt andra saker där, att flytta dessa till sitt eget förråd och hoppas på att så blir gjort innan den 15 juni 2022.

Vi har inte tidigare presenterat vilka som flyttar in i huset, men för oss som bor här är det trevligt att veta när vi får nya boende eller grannar och kommer i fortsättningen att presentera dessa i kommande nyhetsbrev.
Denna gången hälsar vi Michael Engerstad och Mona Lorentzson som har flyttat in i under maj månad välkomna.
Vi börjar med detta nu och går inte tillbaka till tidigare månader med presentationer.

Om ni undrar vad som händer med vårt läckande garage så så jobbar samfälligheten med att få detta problem åtgärdat. Någon klar lösning finns inte ännu men information kommer när en lösning finns och vad som kommer att ske i denna fråga.

Vad är skillnaden mellan samfälligheten och Brf stallbacken?
Brf stallbacken 1 är detta husets bostadsrättsförening och grannhuset som är brf stallbacken 2 är också en egen bostadsrättsförening. Båda dessa föreningar har egna ekonomiska ansvar. Men eftersom vissa ytor är gemensamma som innergården, garagen och skötsel av ytor runt husen så bildar båda dessa bostadsrättsföreningar stallbackens samfällighet, även studentbostäderna stallbacken ingår i denna samfällighetsföreningen där man driver gemensamma frågor.
Från detta huset är det Hannu och Ulf som ansvarar för samordning med vårt grannhus och studentbostäderna.

Efter beslut på årsmötet så kommer en hjärtstartare att installeras i huset och det finns även ett beslut på att göra entren till våning -4 och våning 0 lite trevligare. Arbetet med detta är påbörjat och information kommer om vad som händer.

Vi närmar oss nu semester och kanske en välbehövlig vila, så njut av den och sommaren, så återkommer vi i höst med mera information.

 

Vänliga hälsningar,
Styrelsen BRF Stallbacken 1