Nyhetsbrev Stallbacken 1, December 2022

Då var dags för ett nyhetsbrev igen.

Som vanligt börjar vi med att hälsa dom nyinflyttade välkomna till huset och denna gången är det Robin Rasanayagam som flyttar in under december.

5 års besiktning.
5 års besiktningen är nu avslutat och dom punkterna som har rapporterats från lägenhetsinnehavaren har kontrollerats på plats. När det gäller gemensamma utrymmen så fanns det några punkter även här och den som syns tydligast har varit dom spräckta klinkerplattorna i hissarna som kommer att åtgärdas.

Sophantering.
Under våren 2023 kommer vi att behöva anpassa våra sopmoloker till Borås Energi & Miljös nya avfallssystem där vi måste separera brännbart och matavfall i olika kärl. Mer information kommer när vi vet när detta kommer att ske och hur det ska hanteras.

Elpriset.
Vi har meddelat tidigare att vi rapporterar elpriset per månad, ni får ha i beaktande att vi vet priset först när hela månaden är tillända.

Januari – Juli var priset 145 öre med alla avgifter (bundet avtal)
Augustis pris var 376 öre
Septembers pris var 347 öre
Oktobers pris var 199 öre.

Mitt i all el-bedrövelse så får vi väl ändå glädjas över priset i oktober men man flaggar ju att priset kommer gå upp igen.
Kom ihåg att elräkningen ligger med 6 månaders fördröjning. Det är inte heller läge nu att binda några elavtal. Det enda som går att göra är att vara sparsam med elen för att hålla kostnaderna nere både privat och för föreningen.

Vi påminner återigen att avgiften (hyran) kommer att höjas med 5% från 1 januari.

Filterbyte.
Nu är det snart dags igen för vårt filterbyte i elementen. Vi kommer att hänga rätt antal filter på varje dörr som tidigare. Ni byter själva och sedan kasserar ni era begagnade filer i vanliga avfallspåsen. Om någon är osäker så hur du gör så kan du maila till styrelsen så hjälper vi er.

Styrelsen önskar alla en God Jul och Gott Nytt år och tänk på att släcka levande ljus och kolla batteriet i brandvarnaren.
Ha gärna hemma en Brandfilt och Brandsläckare i din egen lägenhet också!

Brf Stallbacken 1 · c/o Lots Ekonomi AB · Sandgärdsgatan 12-16
503 34 Borås · Org.nr. 769631-4066 · www.stallbackenboras.se