Nyhetsbrev Stallbacken 22 mars 2023

    Då var dags för ett nyhetsbrev igen, senaste var i december 2022


Vi brukar vi hälsa dom nyinflyttade till huset välkomna men under januari och februari har inga lägenheter bytt ägare.

Årsstämman i föreningen
Den 25 april klockan 18,30 har föreningen årsstämma i Spinneriet. Vi hoppas att så många som möjligt kan komma. Separat kallelse kommer att skickas ut.

Infomöte – Räntejustering på föreningens lån
Vi kallar härmed alla medlemmar i föreningen till ett extra möte angående kommande räntejustering på ett av föreningens lån som löper ut i maj 2023. Det är av största vikt att man försöker medverka på detta mötet och ta del av den information som kommer att lämnas på detta mötet. Mötet är 2 maj klockan 18,30 i Spinneriet.

5-årsbesiktning
När det gäller besiktningsanmärkningar så är inte allt åtgärdat ännu, men alla punkterna är dokumenterade och bevakas så att inga anmärkningar hamnar mellan stolarna.

Elpriset
Som vi tidigare meddelat löpte föreningens bundna elprisavtal ut i juli 2022 och vi har sedan dess haft ett rörligt pris som varit betydligt högre. Alla medlemmar debiterades dock felaktigt det lägre priset även för augusti och september. Detta kostade föreningen ca 73 000 kr. Enligt våra beräkningar ska föreningen få ca 128 000 kr i elstöd, varav ca 71 000 kr utgör lägenhetsinnehavarnas andel. För att förenkla administrationen och undvika extra kostnader har styrelsen beslutat att inte korrigera den felaktiga debiteringen utan istället se det som att vi har betalat ut elstödet lite i förskott till alla medlemmar.
De avier som skickats ut nu i mars är de första där ett högre elpris debiterats. Decembers pris var ju det högsta och det syns nu på avin för juni. Elpriset för januari blev 212 öre/kWh och för februari 199 öre/kWh. Styrelsen har beslutat att vi ligger kvar på rörligt elavtal då vår bedömning är att detta är det bästa för oss i nuläget.

Höjning av priset för vatten
Borås Energi & Miljö AB har höjt taxan för vatten från och med 1 jan 2023 vilket gör att även föreningen måste höja priset för kall- och varmvatten från då. Kallvattnet höjs från 40 kr/kbm till 43 kr/kbm och varmvattnet höjs från 65 kr/kbm till 66 kr/kbm. Detta kommer att synas på avierna från och med juli.

Styrelsen har fått påpekande från Willhem Borås och AB Bostäder.
Boende i Willhems fastigheter på Kellgrensgatan har informerat Willhem Borås om att boende i Brf Stallbacken 1 och 2 slänger sopor i deras kärl.
Vi vill med dessa rader informera om att detta inte är okej då Willhem har ställt ut kärl som ska räcka till de som bor i deras fastigheter.
Vi får inte heller slänga sopor hos AB Bostäder (de vita husen nedanför oss) när man går till Ica Maxi, vi i styrelsen har sett att en del har gjort detta.

Styrelsen har fått följande information till er som har bredbandstelefoni
Telia skriver: Nu lanserar vi en bättre och mer flexibel och modern telefonilösning genom tjänsten Hemtelefoni via Mobilnätet. Alla samtal till fasta och mobila nummer inom Sverige ingår. Nummerpresentation och mobilsvar ingår också, helt kostnadsfritt.
Förändringen kommer ske etappvis
• Från 1 april 2023 börjar vi sälja vår nya telefonitjänst Hemtelefoni via mobilnätet. Boende i ert avtal som aktiverar sin hemtelefon från 1 april erbjuds Hemtelefoni via mobilnätet.
• Under första kvartalet 2024 kommer befintliga kunder som har bredbandstelefoni få Hemtelefoni via mobilnätet. Det innebär att alla som har aktiverat bredbandstelefoni före 1 april 2023 kommer alltså inte påverkas förrän under första kvartalet 2024 och behöver i nuläget inte göra något. Vi kommer i god tid skicka ut information till de hushåll som berörs av förändringen och informerar om vad som behöver göras.
Du kan läsa Telias nyhetsbrev i sin helhet som finns som pdf här:
Informartion från Telia 2023-02-23

Brf Stallbacken 1 · c/o Lots Ekonomi AB · Sandgärdsgatan 12-16
503 34 Borås · Org.nr. 769631-4066 · www.stallbackenboras.se