Tv, telefoni och bredband

Fastigheten är ansluten till Telias fibernät och i lägenheten finns ett nätverk installerat med bredbandsuttag i de flesta rum. Dessa är i sin tur kopplade till en lägenhetscentral där du själv aktiverar de uttag som du vill använda. Centralen finns antingen i hallen eller i klädkammaren. Telias router stödjer också trådlöst internet.

TV-KANALER

Ett basutbud Telia Triple Play med TV-paket Lagom ingår i det grundabonnemang som är inkluderat i din månadsavgift. Det finns tillgängligt i bredbandsuttaget direkt vid inflyttningen. Vill du beställa ytterligare tv-kanaler eller fler digitalboxar, kontakta Telia på tel. 90 200 alternativt Teliabutiken på Allégatan i Borås, tel. 033-16 33 80 eller beställ via Telias kundsida.

Varje lägenhet är utrustad med en TV box och fjärrkontroll. Utrustningen tillhör varje lägenhet genom abonnemanget föreningen har tecknat gemensamt för huset. Detta basutbud ingår i det grundabonnemang som är inkluderat i din månadsavgift. Samma sak gäller routern som sitter i säkringsskåpet och även brandvarnare som finns installerat i samtliga lägenheter. Denna utrustning får alltså inte plockas med vid eventuell försäljning av lägenheten. Saknas detta vid inflytt kontakta omedelbart säljaren.

BREDBAND OCH TELEFONI

I grundabonnemanget ingår även 100/100 Mbit internetanslutning samt den fasta avgiften för ett telefonabonnemang (IP-telefoni). För att beställa snabbare internet eller om du har frågor runt telefonin, kontakta Telia.

FLYTTA MED DITT GAMLA TELEFONNUMMER

Det är möjligt att flytta med ditt gamla telefonnummer även om du inte tidigare haft IP-telefoni. Portering kallas detta och beställs hos Telia genom att du lämnar en fullmakt till dem. Detta kan ta några veckor, beställ i god tid. Gör du en beställning innan inflyttning behöver Telia ha både din gamla och din nya adress. Mer info finns på www.telia.se .