Nyhetsbrev april 2024

Hej på er, nu är det ett tag sedan förra nyhetsbrevet skickades ut men nu är det dags igen för ett nytt. Vad har hänt och vad finns det då att informera om?

Två lägenheter byter ägare och först välkomnar vi Qian Xun den 31 maj och sedan Lotta och Torbjörn Eriksson som flyttar in den 1 juli.

Vi vill påminna om vårt årsmöte 2024-04-25 kl. 18.30 i Vuxenskolans lokaler på Druveforsvägen 8, där vi vart de senaste åren.

Frågan om vad som får förvaras i cykelrummet har varit uppe ett flertal gånger, vi vill återigen påminna om att det bara är cyklar och barnvagnar som får förvaras där.

Vi har tidigare gjort en rensning av cyklar som saknar ägare och dessa cyklar har ställts undan och förvarats enligt de regler som finns för cyklar som ingen vill kännas vid. Vi kan så klart inte ha kvar dessa hur länge som helst, vi kommer därför att auktionera ut dessa cyklar till våra medlemmar. Blir det några kvar efter cykelauktionen så kommer dessa lämnas till Återbruket i Borås.
Auktionen kommer ske 2024-05-04 och det kommer vara Erik som håller i detta, han återkommer med plats och klockslag senare.

Det finns just nu fyra stycken lediga laddplatser i garaget. Om man funderar på en elbil och redan har garageplats så går det bra att meddela till samfälligheten att man vill ha eller kommer att få behov av en laddplats.

VIKTIGT!
Den 18 april ska garaget städas och golvet ska dammbindas.
För att detta ska kunna genomföras får det inte stå några bilar eller cyklar parkerade i garaget mellan kl. 7.30-16.00. Ingen får köra in i garaget under denna tid.
Om det finns bilar kvar i garaget så kommer vi inte kunna genomföra dammbindningen korrekt och bilar som befinner sig där löper överhängande risk att bli nedskvätta och detta är absolut inte bra. Föreningen står inte för några kostnader om någon lämnar kvar bil eller cykel i garaget om det blir skador i samband med dammbindningen. Vi måste hjälpas åt att påminna varandra om att ingen kan parkera i garaget mellan kl. 7.30-16.00. Vi kommer påminna en gång till när det närmar sig.

Alla bostadsrättsföreningar har krav på att utföra en OVK (Obligatorisk ventilationskontroll).
För att kunna göra detta behövs tillgång till samtliga lägenheter i huset. För att vi ska kunna komma in i lägenheterna måste låset stå i serviceläge. Någon från styrelsen kommer också att närvara i lägenheterna. Om någon lägenhetsinnehavare vill vara hemma när kontrollen sker så måste man försöka att lösa detta. Vi återkommer med schema senare. Bostadsrättsföreningen betalar för OVK och om inte alla lägenheter är tillgängliga så ökar kostnaden för oss alla.

För övrigt så önskar styrelsen er alla en bra vår och sommar!

Brf Stallbacken 1 · Lots Ekonomi AB · Sandgärdsgatan 12-16
503 34 Borås · Org.nr. 769631-4066 · www.stallbackenboras.se